Artık öyle bir noktaya geldik ki sigaranın zararlarından bahsetmeye gerek bile yok. Üretici firmaların bile artık kabüllendiği bu zararlı etkileri sigara tiryakileri de gayet iyi biliyor. Buna rağmen sigara bağımlılarının sigarayı bırakmak için istekleri pek yok gibi. Elektronik sigara size sigarayı bırakmada yardımcı olabilir.
Hayatta Hiç Bir Şey İçin Geç Değildir
Sigaranın zararlarından kurtulmak için asla geç değildir. Orta yaşlarda olsa bile sigarayı bırakmak sağlığınız için iyidir ve sigaranın etkilerinden çabucak kurtulursunuz. Uzmanlar 50'lerinde bile sigarayı bırakan insanların kalp krizi ve felç gibi hastalıklara yakalanma oranının yüzde 40 düştüğünü belirtiyor.
Bilimsel araştırmalara göre sigara dumanında katran, güve kovucu, oje sökücü, fare zehri, karbonmonoksit, böcek öldürücü gibi 4 binden fazla zehirli madde tespit edilmiştir. Bu maddelerin büyük kısmı aynı zamanda kanserojen madde içermektedir.
Dünya Sağlık Örgütü her yıl sigaranın ve diğer tütün ürünlerinin içimindeki zararlara dikkat çekmek amacıyla 31 Mayıs gününü 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' olarak ilan etmiştir. Dünyadaki tüm gelişmiş ülkelerde kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünlerinin içilmesi yasalar uyarınca yasaklanarak adeta imkansız hale gelmiştir. Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır; elektronik sigara size bu noktada yardımcı olabilecek bir üründür.
Ölüme Daviteye Çıkartmayın, Sigarayı Bırakın
Sigara içmek ile ölüm arasında doğrudan bir ilişki vardır. Bu konuda kanser arasındaki bağlantıyla ilgili çok şey söylenir. Sigara tiryakisi olup sigarayı bırakmak için herhangi bir girişimde bulunmayanlar teselli için, diğerleri de tehlikenin farkına varıp sigarayı bırakma yönündeki kararlarına destek olması için konuyu araştırır.
Akciğer kanseri ve sigara içenlere yönelik yapılan çalışmalar, böyle bir bağlantının bulunduğunu ortaya koymuştur. Çeşitli nedenlerle hayatını kaybedip otopsi yapılan kişilerden sigara içenlerin akciğerlerinde, kanserojen hücre deformasyonları görülmüştür. Bu bozulmalar içilen sigara sayısıyla doğru orantılıdır; yani sigara içimi arttıkça daha da fazla kanserojen bozulma gerçekleşmektedir. Sigara içenlerde artış gösteren yalnızca sadece akciğer kanseri riski değildir. Bütün kanser türler ve kalp hastalıkları direk olarak sigara ile alakalıdır.
Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...
E-Sigara Tamam Ekibi